Múltidéző disznótor a SIPITO Pihenőparkban
7.00 órától kezdődik a program – megismerkedhetnek a böllérrel, s hogy mindenki felmelegedjen: pálinkával, teával, forralt borral kínáljuk vendégeinket és friss házi pogácsával.
Közben megérkezik a disznó és kezdetét veszi a disznóvágás folyamata, amelybe vendégeink is bekapcsolódhatnak: a disznó pörzsölése, tisztítása, rendfa felállítása és a hús feldolgozása.
10.00 órától kezdődik a reggeli: velős rántotta, hagymás vér, házi savanyúság.
Közben felfűtjük az üstöket, amelyekben majd a hurkába való finomságok főnek és a tepertő fog sülni. Folytatódik a munka: a zsírszalonna kockázása, a kolbász és hurkatöltés és előkészületei.
14.00-15.00 órakor sor kerülhet az ebédre, amely orjaleves és a disznó folyamatos feldolgozásából származó húsok ropogósra sütve, köretek, házi savanyúság.
18.00 órától disznótoros vacsora: sült hurka- és kolbász, töltött káposzta, házi savanyúságok.