Esküvő helyszín
Oszd meg ismerőseiddel: social facebook social google social twitter
Esküvő helyszín | Borkóstolás

Borkóstolás

 a Pilisi Hegyeki Pincesoron

A borvidék érzése: régi pincék, műemlékek, friss levegő, jó borok, jó ételek, jó hangulat - igazi felüdülés, kiszakadva a hétköznapokból.

Pilisen a szőlőtermesztés, a borkultúra régi hagyományokra tekint vissza. A kisebb-nagyobb szőlőbirtokokat, a Dolina löszfalaiba vájt hangulatos présházakat, pincéket szépen megművelt domboldalak mellett árnyas erdők, ligetek, vízmosások ölelik körül.  A borpincék zöme egyedi igényeket szolgál, de egyre többen vannak, akik felkészültek a borturizmus lehetőségeire, a vendéglátásra is. A ma közel 600 présházzal rendelkező Pilisi Hegyeki Pincesor biztosan lenyűgözi látogatóit.

Nem is gondolnánk, mennyi minden kell a jó bor születéséhez. A megfelelő időjárás, talaj és szakértelem mellett - a néphagyomány szerint - a bor védőszentjeinek, Szent Orbánnak is van némi köze a kiváló eredményhez.

No meg persze a csupaszív embereknek! A Pilisi Hegyeki Pincesor borgazdái néhány éve határozták el, hogy újjáélesztik a napjainkra jórészt feledésbe merült szőlészeti-borászati tradíciókat.

Kovács Zoltán borgazda szívesen mutatja meg borospincéjét az érdeklődőknek, büszkén kínálja kóstolásra díjnyertes borait, amelyek között megtalálhatók:  cabernet sauvignon siller, cabernet kékfrankos, cabernet sauvignon rosé cuvée, olaszrizling, sárga muskotály..

 

 

Programajánlat

A vendégeket lovaskocsival szállítjuk a Pilisi Hegyeki Pincesorhoz, ahol a Borgazda friss ételekkel és saját készítésű boraival várja a vendégeket.

A borkóstoló vidám, kötetlen program, melynek során a vendégek megismerkedhetnek a borkészítéssel, a borkóstolás szabályaival és a pince reduktív módon készített zamatos, gyümölcsös boraival - amelyek megvásárolhatók.

Részt vehetnek egy bor-kvízen!

Lehetőség van a pincesoron kirándulni, megtekinteni az Ikerfenyőt és a Kakas hegyet, a Sas hegyet a bátrak meg is mászhatják!

 

Csomagajánlatok:

Borkóstoló pogácsával,  

Borkóstoló zsíros kenyérrel,

Borkóstoló sajt-tállal,

Borkóstolás paraszt-tállal,    

Borkóstolás marhapörkölttel.

 

Úgy tartják, hogy a szőlő nedűje kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság! Jöjjön el és kóstolja meg a helyi borpincék borait és gyógyuljon meg testileg-lelkileg!

 

SIPITO pihenőpark, esküvő helyszín - ahol a nyugalom kezdődik
KAPCSOLATFELVÉTEL

Küldje el kérdését, felvetését, vagy akár igényét, és mi 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot! Írja meg hogy mire van szüksége és mi felkeressük Önt az optimálisabb megoldással. Üzenjen vagy hívjon minket bizalommal!

Robotok elleni védelem feloldása

2000-2021 © | sipito.hu
esküvhelyszín, rendezvény helszín

Time: 0.0378 ms | Memory: 0.73MB | Version: 3.5